Απευθείας μετάβαση στο περιεχόμενο

Περισσότερα από 22000 άμεσα διαθέσιμα προϊόντα // ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των €49 (3kg)

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά

Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα: Τι είναι και πώς θα την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά
Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι μια αρκετά συχνή πάθηση που εμφανίζεται στο δέρμα ή το τριχωτό της κεφαλής και ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης την ηλικία 30-60 ετών.

Με τα κατάλληλα προϊόντα για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα προσώπου, είναι μια κατάσταση που μπορεί να ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό. Φυσικά, η αντιμετώπιση και των αιτίων της πάθησης συντελεί στην ακόμα αποτελεσματικότερη θεραπεία.       

 

Τι είναι η σμηγματορροική δερματίτιδα;

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα είναι πάθηση του δέρματος, η οποία έχει τη μορφή λιπαρών φολίδων, εξανθημάτων και ερυθρότητας στο δέρμα που προκύπτουν από την έντονη δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων, η οποία προκαλεί φλεγμονή στο σημείο.

 

Ποια είναι τα συμπτώματά της;

Τα συμπτώματα της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας εμφανίζονται στο δέρμα και κυρίως στο τριχωτό της κεφαλής, στο στέρνο, αλλά πολύ συχνά και στο πρόσωπο, κυρίως στην περιοχή των φρυδιών, το πηγούνι, δίπλα στη μύτη και στις αυλακώσεις γύρω από τα χείλια.

Στο τριχωτό της κεφαλής, το κύριο σύμπτωμα είναι οι φολιδωτές κρούστες σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την πιτυρίδα, η οποία θεωρείται το πρώτο -χωρίς φλεγμονή- στάδιο της σμηγματόρροιας. Στο πρόσωπο, αυτού του τύπου η δερματίτιδα εμφανίζεται με κοκκινίλες, σπυράκια και εξανθήματα. Άλλα συμπτώματα είναι ο έντονος κνησμός, το ξεφλούδισμα και οι δερματικές φολίδες.

 

Πού οφείλεται;

Δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές ποια είναι τα αίτια της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Ορισμένες έρευνες τη συσχετίζουν με τη μόλυνση από το μύκητα Pityrosporum ovale και άλλες από το μύκητα Malessezia. Σε κάθε περίπτωση, παίζει μεγάλο ρόλο η λιπαρότητα του δέρματος και η υπερέκκριση σμήγματος.

Από εκεί και πέρα, συσχετιζόμενοι παράγοντες, όπως το άγχος, η κούραση, η ανθυγιεινή διατροφή, η ακμή στο δέρμα και η παχυσαρκία ενδέχεται να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

 

Πώς αντιμετωπίζεται;

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα αντιμετωπίζεται με φαρμακευτικά καλλυντικά, τα οποία είναι ειδικά για το σμηγματορροϊκό δέρμα. Η ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος επιτυγχάνεται με μια ολιστική θεραπεία, η οποία συνίσταται στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος με λοσιόν, αφρό, υγρό καθαρισμού ή στέρεο σαπούνι με σμηγματορρυθμιστική, καταπραϋντική και αντι-ερεθιστική δράση.

Μετά τον καθαρισμό, τοποθετείται η κρέμα προσώπου για σμηγματορροϊκή δερματίτιδα, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των πλακών του δέρματος και στον περιορισμό της δημιουργίας τους, ελαττώνοντας ταυτόχρονα το αίσθημα κνησμού και την ερυθρότητα. Αντίστοιχα, υπάρχουν κρέμες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν και σε ολόκληρο το σώμα.

Εφόσον η σμηγματόρροια υποχωρήσει και είναι σε ύφεση, καλό είναι, εφόσον υπάρχει ακμή και έντονη λιπαρότητα, να χρησιμοποιούνται καλλυντικά προσώπου ενάντια στην ακμή.

Αν η πάθηση δεν υποχωρεί, τότε ο δερματολόγος θα σας προτείνει ειδικές αντιμυκητιακές κρέμες ή πιο ισχυρές θεραπείες.